• Leeshoek
    Leeshoek
U bevindt zich hier: Home Leeshoek Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Oktober 2012

Nieuwe wetgeving inzake de flexibilisering van het B.V. recht

Op 1 oktober 2012 is de nieuwe wetgeving inzake de flexibilisering van het B.V. recht in werking getreden. Dit heeft gevolgen voor iedere ondernemer met een B.V. of iedere ondernemer die een B.V. wil gaan oprichten. Wellicht voor u een goede gelegenheid om uw statuten weer eens tegen het licht te houden.

Lees meer...

Februari 2010

Kopen in beschonken toestand

De Successiewet 1956 is met ingang van 1 januari 2010 op diverse onderdelen herzien. Één van de aanpassingen betreft het extra verhogen van het bedrag dat ouders eenmalig aan hun eigen kind(eren) kunnen schenken, zonder dat schenkbelasting (voorheen schenkingsrecht) verschuldigd is. Voorwaarde is wel dat het kind de extra - fiscaal vriendelijk - verkregen middelen aanwendt ter zake van de verwerving van een eigen woning. Waar dienen zowel de ouders als het kind bedacht op te zijn bij gebruikmaking van deze nieuwe faciliteit?

Lees meer...

Januari 2009

Begin van het einde

Zoals bekend heeft de consumentkoper van een woning sedert 1 september 2003 gedurende een periode van drie dagen het recht om zonder opgaaf van reden de schriftelijk aangegane koopovereenkomst te ontbinden. De wettelijke regeling over koop van onroerende zaken en de Algemene termijnenwet geven aan wanneer deze drie dagen bedenktijd aanvangt respectievelijk eindigt. Deze drie dagen bedenktijd kan langer duren dan drie dagen. Op welke data dient u bij het finaal afhandelen van uw verkoop of aankoop extra goed op te letten?

Lees meer...

Juli 2009

Monumentenvrijstelling particulieren

De staatssecretaris van Financiën heeft bij zijn besluit van 10 juni 2009 (Nr. CPP2009/1076M) onder andere aangegeven het beleid betreffende de toepassing van de monumentenvrijstelling van de Wet op belastingen van rechtsverkeer aan te passen. Wat betekent dit voor u als koper?

Lees meer...

Mol Notariaat B.V.
Emmaplein 8
1075 AW Amsterdam

T: 0031 (0)20 66 22 346
F: 0031 (0)20 67 38 120
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.